Seriale Turcesti

In ultimul timp serialele turcesti sunt noul "boom" in tara noastra ,dar nu numai.
In Romania,pe orice post de televiziune gasesti un serial turces.Inainte la noi,erau serialele latinoamericane,numite si "telenovele".Vremurile acelea au trecut,cand toata lumea se uitau la ele.Inca mai sunt,dar nu mai au atata audienta ca pe vremuri.
In ziua de azi audientele mari le au serialele turcesti.Dar cum am spus si mai sus,asta nu se intampla numai la noi in tara.Bine pe primul loc raman serialele americane(va voi vorbi in alta zi si despre ele)dar dintr-o data dupa americani,vin turcii in pasi repezi.
Turcii in ultimii ani,au devenit tot mai cunoscuti cu serialele lor.Cu 400 de milioane de telespectatori in 75 de tari,se dezvolta cel mai bine din toata Europa,si creste foarte repede.Nu trebuie sa ne mire ca in scurt timp cifrele vor fi mult mai mari.
"The Hollywood Reporter"a spus ca televiziunea turca este noua mare atractie a planetei in campul de programe si cicluri exportabile,originale.
E un stil nou,ce cucereste lumea,si cine stie poate intrec serialele latinoamericane si nu se vor mai vinde deloc.Din punctul meu de vedere,mult nu va mai dura.
Da,aveti dreptate cand spuneti ca exista multa tragedie in seriale.Mereu moare cineva,personajele plang foarte mult,mai pe scurt multa drama.Asta ii defineste mult.Turcii sunt mai dramatici,si poate si din cauza asta exista in scenarii atatea drame.Cert e ca le merge bine,si doar cand ii faci un rezumat unui prieten,de exemplu,si in fiecare minut din serial e o drama,prietenul tau poate ghicii cu usurinta ca este vorba de un serial turc.
Ce mai caracterizeaza serialele turcesti,e durata unui singur episod.Chiar daca seamana cu americanii in aspectul ca tin mai putin(majoritatea),nu ajung ca in cele latinoamericane sau cele spaniole chiar,ele dureaza cel putin o ora jumate,si pot ajunge sa tina doua ore jumate.Pe scurt dureaza cat un film,doar ca este un serial,iar ziua urmatoare vei vedea alt episod.
Am zis mai inainte ca un serial are putine episoade.Acum multi imi puteti spune ca nu e adevarat,ca sunt multe ce au pana la 100 si ceva de episoade.Bun,aici va pot spune ca va dau dreptate in mare parte.Dar daca sunteti atenti,cele care au 100 si ceva de episoade sunt cele istorice,si au mai multe sezoane,chiar si cele "normale"sa le numesc asa pot avea mai multe sezoane.Ce se intampla la noi?De exemplu,primul sezon se termina la episodul 34,iar cand incepe sezonul 2,pun episodul 35,si nu pun cum se intampla la americani "sezonul 2 episodul 1".In concluzie pot avea mai multe sezoane ce duc la mult mai multe episoade,sau cele istorice la fiecare sezon poate dura un pic mai mult decat celalalte.
Ce mai cucereste telespectatorul aceste seriale?Peisajele care le putem vedea pe micul ecran,traditiile care le au,cultura lor...Ceva nou,pentru ochiul telespectatorului,ceva diferit.
Mie personal nu toate serialele imi plac,si ce am descoperit ca cele care au mai multe sezoane,din punctul meu de vedere nu sunt atat de bune.Cel putin pe cele care le-am vazut.
Voua va plac serialele turcesti?La care va uitati?





Comentarii

  1. Hi,

    I was recently researching (topic) for an article I was writing, when I came across this page on your site, where I found a few dead links.

    I think they would help anyone in the future looking for more information about (topic).

    Let me know how to reach the webmaster and I can send a list their way!

    Thank you for your time.

    SerialeOnline.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Oamenii din ziua de azi

"Aşk Laftan Anlamaz"

Bine ati venit!!!